zoutstel aanbieding

We vertellen je waarschijnlijk niets nieuws wanneer we zeggen dat zout een belangrijke stof is die tijdens het bereiden van maaltijden wordt gebruikt. Niet alleen wordt er gebruik gemaakt van zout om gerechten op smaak te brengen, daarnaast is ze ook belangrijk voor ons lichaam. We staan er vaak niet bij stil, maar ons lichaam heeft zout nodig om optimaal te kunnen functioneren. Het is mede omwille van deze reden dat er aan keukenzout een bepaalde hoeveelheid jodium wordt toegevoegd. Deze is nodig voor een optimale werking van de schildklier. Dit is overigens lang niet de enige reden waarom we zout eten. Zou je graag meer te weten willen komen over de toepassingsmogelijkheden van zout en wil je ook graag ontdekken welk type zoutmolen voor jou interessant kan zijn om aan te schaffen? Dan kan je op deze pagina wellicht alle antwoorden op al je vragen terugvinden.

Wat voor zoutmolens zijn er?

Wanneer je een blik werpt op het aanbod met zoutmolens op de markt zal je kunnen vaststellen dat we al deze verschillende exemplaren eigenlijk kunnen onderverdelen in twee verschillende categorieën. Zo zijn er de handmatige en de elektrische zoutmolens. Tegenwoordig is het zo dat de meeste mensen er voor kiezen om een elektrisch exemplaar te kopen. Dergelijke zoutmolens zijn bijzonder handig omdat ze te bedienen zijn met een enkele druk op de knop. Bovendien is het zo dat menig aantal van deze zoutmolens over een ingebouwde lamp beschikken waardoor je exact kan vaststellen hoeveel zout je reeds hebt gemalen. We vertellen je hier graag verder op deze pagina meer over.

Ondanks het feit dat elektrische zoutmolens dus tegenwoordig behoorlijk populair zijn geworden moet het gezegd dat er nog steeds heel wat mensen de voorkeur geven aan een handmatig exemplaar. Dit is te wijten aan het feit dat ook hier nog verschillende niet onbelangrijke voordelen aan verbonden zijn, namelijk:

  1. Er moeten gaan batterijen in een handmatige zoutmolen worden gestopt;
  2. Zowel op korte als op lange termijn in een handmatige zoutmolen voordeliger;
  3. Een dergelijke zoutmolen is veel milieuvriendelijker;

Los van het onderscheid dat we maken tussen handmatige en elektrische zoutmolens is het natuurlijk ook zo dat deze molens verkrijgbaar zijn in verschillende soorten materialen. Ook dit kan zowel op vlak van uitstraling als levensduur belangrijk zijn om rekening mee te houden.

Wat is een elektrische zoutmolen?

Vroeger was het zo dat er in elke keuken gebruik werd gemaakt van een handmatige zoutmolen. Tegenwoordig is dat niet langer het geval, in tegendeel. Veel mensen maken dan ook de bewuste keuze om over te gaan tot het aanschaffen van een elektrisch exemplaar. Dit niet alleen omdat ze dan zelf niet meer hoeven te malen, maar ook omdat er bijvoorbeeld een praktisch lichtje in terug te vinden kan zijn. Verder doet een elektrische zoutmolen precies wat een handmatig exemplaar ook doet, namelijk zout malen dat klaar is om te gebruiken.

Het maalwerk van zoutmolens

Het spreekt voor zich dat elke zoutmolen over een bepaald maalwerk dient te beschikken. Dat maalwerk is in de praktijk veelal altijd gemaakt van keramiek. Van keramisch maalwerk is bekend dat ze niet alleen erg lang meegaat, maar bovendien ook niet roest. Wordt er in de zoutmolen die jij wenst te kopen geen gebruik gemaakt van keramiek? Dan is het mogelijks toch interessanter om uit te kijken naar een ander exemplaar. De kans bestaat namelijk dat deze zoutmolen jouw verwachtingen niet zal weten in te lossen.

Waarvoor wordt zout in de keuken gebruikt?

Zout is één van de meest veelzijdige stoffen of ingrediënten die we in de keuken kunnen gebruiken. Dat is nogal een stelling, maar ze is honderd procent correct. In eerste instantie is het natuurlijk zo dat we zout kennen als een belangrijke smaakmaker. Zout intensiveert de smaak waardoor ze in de meest uiteenlopende gerechten kan worden verwerkt. Dat is echter niet alles. Waar veel mensen in eerste instantie immers niet bij stil blijven staan is dat zout ook één van de belangrijkste conserveermiddelen is. Het kan de groei van bacteriën in de praktijk dan ook meer dan aanzienlijk beperken. Andere redenen waarvoor zout in de keuken kan worden gebruikt zijn de volgende:

  • Zout zorgt voor textuur en binding;
  • Zout kan kleurverbetering realiseren;
  • Met zout kan vocht worden onttrokken aan bijvoorbeeld groenten;
  • Zout helpt bij het emulsiferen van bijvoorbeeld olie en azijn in dressings;
  • Zout maakt vlees in een pekelbad niet alleen zachter, maar ook sappiger;

Bovenstaande toepassingsmogelijkheden van zout in de keuken zijn zelfs nog maar het puntje van de ijsberg. In ieder geval mag het duidelijk zijn, het kopen van een zoutmolen om in je keuken te gebruiken bij het bereiden van je gerechten is beslist geen overbodige luxe.

Stijlvolle of klassieke zoutmolen

Zout werd een lange tijd gebruikt als conserveermiddel. Tegenwoordig is zout bijna aan elke product toegevoegd om de smaak te versterken. Vele mensen gebruiken alleen zout in de keuken. De peper- en zoutmolenshop biedt vele losse zoutmolens. Een RVS zout molen, een houten zoutmolen, een handmatige zoutmolen een elektrische zoutmolen. Vele verschillende design, formaten, maalwerken en materialen. Blomus, Menu, Weber, Royal VKB, Peugeot en Cole & Mason voeren onder andere zoutmolens in het assortiment.

Afhankelijk van het design van de keuken en het gebruik van specerijen kunt u een zoutmolen aanschaffen welke bij u past. Een keuken uit de jaren zeventig of tachtig? Daar hoort de houten, handmatige zoutmolen bij! Een moderne design keuken? Een RVS zoutmolen is onmisbaar! De zoutmolen hoeft niet meer in het keukenkastje te wachten tot hij gebruikt wordt, hij mag gewoon op het aanrecht blijven staan met zijn mooie uiterlijk!